reiki

zin

Wanneer je in alle rust wilt ontspannen en je een massage te druk of te enerverend vindt dan is een Reiki-behandeling een goede keuze.

Reiki is een Japans woord, dat de energie (Ki) aanduidt die alle leven in stand houdt. Deze Ki stroomt door het gehele lichaam. Reiki is de benaming voor een alternatieve geneeswijze waarbij via handoplegging universele levensenergie wordt overgebracht van de therapeut naar de patient. Deze energie herstelt de harmonie in het lichaam en versnelt het natuurlijk genezingsproces.

Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen weer vrijkomen. De energie kan weer vrij of vrijer stromen. Waardoor mensen zich ondanks hun ziekte, problemen die ze hebben zich niet meer of minder ziek voelen. Mensen kunnen er beter mee omgaan en gaan positiever denken waardoor hun levenskwaliteit aanzienlijk verbetert.

steenhouthuid4

Reiki heelt de hele mens door de oorzaak van de klacht aan te pakken. Daardoor wordt de kwaal, klacht of ziekte genezen of verminderd. In het holistische wereldbeeld hebben lichamelijke klachten een geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Dit kunnen angsten of verdriet zijn, al dan niet verband houdende met onverwerkte gebeurtenissen. Reiki is erop gericht deze zaken te accepteren als een deel van jezelf en niet als een negatief iets. Het enige wat je in feite hoeft te doen is vertrouwen op Reiki. Als gevolg daarvan zullen de lichamelijke en geestelijke problemen afnemen.

Door handoplegging behandel ik het gehele lichaam of een deel daarvan. Je ligt tijdens de massage op een futon matras en de behandeling duurt ongeveer 30 of 60 minuten.