masseur

zin

portret-ramon

Ramon Dekkers

Ik vind het belangrijk om in het leven aandacht te hebben voor de balans tussen actie en rust. Massage, mindfulness en yoga kunnen een bijdrage leveren aan deze balans. Vanuit deze gedacht geef ik mijn massagebehandelingen.

steenhouthuid6

Ik heb geleerd dat aandacht hebben voor je eigen handelen en je eigen gedachten van groot belang zijn om in de juiste balans te blijven. En hoe we, door werkdruk en gebeurtenissen in ons dagelijks leven en de daarbij behorende gedachten over onszelf en over anderen ons stress kunnen opleveren. Door tijd te nemen, stil te zijn, te voelen en aandacht te geven aan onszelf kunnen we ontspannen. Echte aandacht voor jezelf bevordert een meer duurzaam gevoel van eigenwaarde, welke niet afhankelijk is van de waardering van anderen, maar gevoed wordt door een besef dat we er mogen zijn zoals we zijn, inclusief onze kwetsbaarheden.

Het is daarom goed om op voldoende momenten die echte aandacht aan jezelf te geven. Een massage kan daarbij helpen. Het ontspant je lichaam en geest en stelt je in staat om op een andere manier na te denken en te handelen. Daarom ben ik werkzaam als masseur.

Mijn TouchPro® Europe certificering ‘stoelmassage’ stelt me in staat om ook op het werk een gedegen massage te geven waardoor de ontvanger deze balans ook kan voelen.

Op gebied van drukpuntmassage heb ik verschillende massagetrainingen gevolgd bij Ganga Hoogendoorn, yogadocent en masseur. Ik heb geleerd om een uitgebalanceerde drukpuntmassage van het gehele lichaam te geven op basis van een shiatsu-massage.

Mijn Reiki-graad I stelt me in staat om door middel van handoplegging een Reiki-behandeling te geven.