drukpuntmassage

zin

Wanneer je helemaal tot rust wilt komen of wanneer je voelt dat je het nodig hebt langer stil te staan bij de vraag hoe je er voor staat, is een drukpuntmassage van het hele lichaam een goede keuze. De drukpuntmassage is gebaseerd op de principes van shiatsu-massage.

In ons lichaam bevindt zich een netwerk van energiekanalen die meridianen worden genoemd. Hier stroomt de Ki  (levensenergie) doorheen. Ki begint in de longen, om vervolgens via andere organen te eindigen in de lever, waarna Ki terugkeert in de longen en opnieuw zijn rondgang herhaalt.
Alle meridianen bezitten hun eigen energetische kwaliteit. Iedere meridiaan is namelijk verbonden met de functie van de interne organen, en wordt daarom naar het orgaan genoemd : Lever-meridiaan, Dikke Darm-meridiaan, Hart-meridiaan, etcetera.

steenhouthuid5

Ki die door de meridianen stroomt kan op sommige plaatsen geblokkeerd raken. Met behulp van mijn vingers, duimen en handpalmen oefen ik druk uit op de meridianen in het lichaam. Hiermee wordt de geblokkeerde Ki opnieuw in beweging gebracht. Deze doorstroming van Ki heft klachten op of vermindert deze, en bevordert bovendien in het algemeen de vitaliteit en gezondheid. De hoeveelheid druk pas ik tijdens de behandeling aan aan de constitutie en de conditie van de cliënt.

Naast meridiaanbehandeling door vingerdruk behandel ik bovendien door strekking en wrijving het lichaam en probeer de aldaar aanwezige blokkades op te heffen.

Op deze manier behandel ik vrijwel het gehele lichaam. Je ligt tijdens de massage op een futon matras en de behandeling duurt ongeveer 75 minuten.